Text of the Boylove Manifesto (Romanian)

From BoyWiki
Revision as of 23:52, 19 May 2009 by Bigham (talk | contribs) (new)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Manifestul Boylove

Cine suntem?

Boylove este un fenomen mondial care nu cunoaste limite de gen, rasa, nationalitate, varsta, religie sau filozofie. Boylove descrie un tip special de relatie intre oamenii de sex masculin. Boylove a fost dintotdeauna prezent, exista printre noi astazi si va continua sa existe intotdeauna.

Boylove se clasifica in cadrul relatiilor pedofile. Ca boyloveri, nu putem exprima in acest document punctul de vedere feminist pentru ca boyloverii nu pot vorbi decat pentru ei insisi. Pentru acelasi motiv nu veti gasi aici un comentariu al afectiunii femeilor pentru baieti, nici unul al afectiunii dintre barbati si fete. Scopul acestui document este de a explica afectiunea dintre oamenii de sex masculin.

Ca boyloveri evitam a discuta subiectul controversat al "abuzului sexual al copiilor". Nu vrem sa participam intr-o discutie care nici macar nu ia in considerare varietatea relatiilor sexuale intre grupuri de varste diferite.

Acest document reprezinta punctul de vedere al autorului. Un stereotip al boylover-ului nu exista. Exista pe atat de multe opinii printre boyloveri pe cat exista oameni care iubesc si admira baieti.

Cui ii este adresat acest document?

Acest document este adresat tuturor boylover-ilor, prietenilor si prietenelor lor. Mai mult decat atat, a fost scris pentru acei copii care au fost, sau vor fi vreodata, confruntati cu acest subiect. Se adreseaza de asemenea parintilor, educatorilor, profesorilor si tuturor acelora a caror viata este afectata, in mod privat sau profesional, de copii; poate fi folosit de aceia care lucreaza cu copii, tineri si boyloveri in cadrul programelor de terapie. Nu in ultimul rand, acest document se adreseaza tuturor celor interesati a afla mai mult despre delicatul subiect numit "boylove".

Intentia acestui document este de a ajuta cititorul sa-si formeze propria lui opinie. Desi nu speram sa reusim sa convigem cititorul de validitatea punctelor noastre de vedere, dorim sa ne fie acordata oportunitatea de a ne exprima aceste punctele de vedere.

De ce a fost creat acest document?

Discutiile privitoare la contactele sexuale dintre persoane din grupuri de varsta diferite au ajuns intr-un punct mort. Cei care si-au asumat rolul de "protectori" ai baietilor impotriva boylover-ilor condamna exclusiv boyloverii. Convinsi fiind de validitatea punctului lor de vedere, deseori acestia nici macar nu incearca sa discearna intre fapte reale si fictiune sau zvonuri. Aceasta doctrina continua lunga traditie a standardelor sexuale opresive. Din momentul in care sexualitatea copiilor a devenit un tabu, convingerea ca un copil nu este o fiinta sexuala s-a raspandit cu repeziciune in cadrul constiintei colective a umanitatii. Sigmund Freud a indraznit sa incalce acest tabu, dar din acel moment eforturi au inceput sa fie facute pentru a interzice nou-descoperita sexualitate a copiilor prin legi. Astfel, disproportia de putere si autoritate deja existenta intre adulti si copii a fost extinsa si in domeniul sexualitatii. Membrii adulti ai societatii noastre dicteaza cum trebuie copilul sa-si traiesca sexualitatea. Deseori din cauza incercarilor adultilor de a impune restrictii si pedepse ca modalitati de educare, copilul se confrunta cu conflicte interioare serioase. Aceste conflicte nu ajuta in nici un fel dezvoltarea ulterioara a copilului, ci din contra au, de cele mai multe ori, consecinte traumatice. Discrepanta dintre dorintele copilului si cele ale societatii in privinta sexualitatii are efecte negative asupra dezvoltarii naturale si sanatoase a sexualitatii copilului. Din aceasta cauza, deseori acesti copii vor suferi probleme psihologice chiar si ca adulti.

Acest document prezinta punctul de vedere opus. In acelasi timp, incercarea este de a elibera copiii si adultii din premisele false care ne guverneaza sexualitatea. Pentru a exprima pozitia sociala si culturala a boylover-ului, eforturi vor fi facute pentru a prezenta principiile sale etice fundamentale - in particular drepturile baiatului si responsabilitatile boylover-ului.

Ce este "Boylove"?

Boylove nu se poate reduce la partea sexuala din cadrul unei relatii. Sexualitatea joaca acelasi rol in cadrul unei relatii boylove ca si in cadrul oricarei relatie intre oameni. Astfel, ea poate fi prezenta mai mult sau mai putin in orice relatie. O relatie bazata exclusiv pe contacturi sexuale nu poate fi considerata ca reprezentativa a relatiei boylove, pentru ca acest termen se refera la mai mult decat atat.

Un boylover doreste o relatie stransa si de prietenie cu un baiat. Aceasta relatie nu presupune neaparat intimitate sexuala, dar nici nu o exclude. Fascinatia unui boylover o constituie trasaturile "baietesti" si "copilaresti" particulare oricarui baiat. Caracteristica fizica implicata in dorintele sexuale ale baiatului sau boylover-ului, care poate fi prezenta sau nu, are un rol secundar. Un boylover va incerca tot ce-i sta in putinta pentru a proteja baiatul contra influentelor negative si pericolelor fizice sau emotionale. Mai mult decat atat, un boylover nu va ameninta copilul, nici nu va da semne de agresiune sau violenta in cadrul relatiei.

Caracteristicile relatiei "boylove"

In cele mai multe cazuri atractia dintre boylover si baiat este mutuala. Baiatul este atras de un adult care il ia in serios si il trateaza cu respect. Relatia boylove nu include conflictele de autoritate si restrictiile ce guverneaza deseori relatiile copil-adult. Intr-o relatie boylove, baiatului ii este acordata sansa de a se simti o persoana; o persoana care poate avea si exprima o opinie, fara riscul de a o avea descalificata, luata in ras sau numita "copilareasca". Spiritul, ca si trupul sau, sunt percepute ca un intreg, si nu ca ceva ce este inca parte a unui proces - o etapa de dezvoltare catre existenta adulta.

Un copil este deseori perceput ca o fiinta ce trebuie mai intai sa creasca pentru a putea deveni o persoana. Societatea aplica standardele adultilor pentru a influenta dezvoltarea copilului. Acele trasaturi care sunt considerate nedorite sau neplacute sunt astfel deseori eliminate in cursul procesului de educare.

In cadrul relatiei boylove partenerul mai in varsta accepta si incurajeaza spiritul copilului. Boylover-ul nu incearca sa forteze copilul sa se supuna standardelor adulte de comportament. Baiatul percepe aceasta acceptare a caracterului sau unic ca ceva special si placut; se simte liber sa se dezvolte si sa creasca pentru ca partenerul sau ii pretuieste personalitatea si o respecta.

Desi partenerul adult se afla mereu intr-o pozitie de superioritate (fizica sau autoritara) asupra copilului, boylover-ul incearca sa evite orice conflict de putere in cadrul relatiei. Cu toate acestea, boylover-ul trebuie sa fie constient de disproportia de putere existenta in orice relatie de tip adult-copil; pot aparea, deci, situatii in care boylover-ul va trebui sa discute aceasta problema cu baiatul.

Care sunt drepturile baiatului?

In primul rand, este un drept al copilului de a fi liber sa-si dezvolte personalitatea si sexualitatea. Aceast principiu trebuie sa guverneze orice relatie de tip boylove. Orice presiune fizica sau psihologica incalca acest drept deosebit de important. Mai mult decat atat, orice restrictie care intra in conflict cu dezvoltarea personalitatii sale, sau care il impiedica sa-si traiasca sexualitatea in mod liber poate fi considerata o incalcare a drepturilor sale. Este responsabilitatea boylover-ului de a indrepta relatia catre satisfacerea dorintelor si nevoilor baiatului. Tot responsabilitatea lui este de a pune intrebari si de a asculta. Mai mult decat orice, boylover-ul nu trebuie sa impiedice dezvoltarea voluntara a baiatului.

Baiatul are dreptul de a fi protejat impotriva abuzurilor fizice si psihologice. Un astfel de abuz are loc atunci cand copilului i se interzice dreptul de a avea o relatie intima sau acela de a-si trai si dezvolta propria sexualitate. Drepturile copilului trebuiesc respectate si acest sens.

Ce cerem?

Cerem libertatea sexuala pentru copii si boyloveri.

Cerem re-evaluarea standardurilor actuale de sexualite. Aceste standarde incalca drepturile fundamentale ale oamenilor, pentru ca ele le impiedica copiilor si celor care ii iubesc pana si gandul la posibilitatea intimitatii sexuale.

Cerem ca toate parerile preconcepute de ordin medical, psihologic sau religios sa fie eliminate din disscutia despre noi standarde sexuale.

Cerem ca copii, ca si boyloverii, sa fie inclusi in curenta discutie privitoare la sexualitatea dintre copii si adulti. In prezent, "expertii" sunt oameni ale caror cunostinte despre relatiile intre grupuri de varsta diferita provin din carti si statistici. Suna incredibil: exista oameni care apara interesele unui anumit grup de varsta fara sa fi intrebat macar membrii grupului respectiv daca reprezentarea lor le este favorabila sau in interesul lor.

Cerem libertatea cuvantului in mass-media. Internet-ul este deseori criticat pentru a fi un forum pentru boyloveri. Cerem aceleasi standarde ca ale celorlalti participanti in Internet: daca nu exista nimic ilegal publicat pe un site de boylove, acel site nu va putea fi inchis sau cenzurat dupa placul oponentilor acestor puncte de vedere.

Cerem un forum pentru comunicatie deschisa intre boyloveri. Discursul, intrajutorarea si simtul comunitatii sunt deosebit de importante. Forumul va constitui un loc in care etica sexuala va putea fi discutata si care va putea fi accesat de boyloverii din toata lumea.

Cerem ca societea sa reconsidere statutul copilului. Aceasta este cererea noastra cea mai importanta. Deoarece copiilor nu li se recunoaste o personalitate a lor insilor, si deoarece simtamintele lor nu sunt luate in serios, exista "experti" care le "apara interesele". Si atata timp cat vom permite aceasta stare a lucrurilor sa persiste, copiilor li se va nega dreptul de a-si dezvolta propria personalitate si sexualitate.

1997 by jay_h

thanks to ahs/green/ a lot of boylovers where i found inspiration.

Acest document poate fi (si trebuie) distribuit in mod liber. Link-uri si referente la acest document din alte pagini de web sunt binevenite. Nu uitati sa mentionati autorul(jay_h).